دمنوشها و گیاهان دارویی

دمنوشها و گیاهان دارویی

دمنوش نوعی نوشیدنی است متشکل از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوست میوه یا اجزای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل درآب است، بصورت خشک یا تازه مورد استفاده قرار میگیرد. دم کردن یا گرفتن عصاره بوسیله آب متداول ترین و قدیمی ترین روش بکار بردن داروهای گیاهی میباشد.

اخیرا دمنوش های گیاهی ومیوه ای مورد استقبال و مصرف بسیاری خانوارها قرار گرفته است پس میتوان در تعریف دم نوش گفت: نوشیدنی ساخته شده از گیاهان دارویی، عصاره میوه و ادویه جات. بیشتر دم نوش ها فاقد کافیین هستند.

انتقال گیاهان دارویی از مزرعه یا کوه ها تا مغازه ها برای تهیه دمنوش به صورت فله ای میباشد و این انتقال باید در کوتاه ترین فاصله زمانی انجام گیرد و زمان انتقال گیاه بهتر است هنگام خنکی هوا( صبح و عصر) باشد. گیاهان دارویی و دمنوش ها ارزش و اهمیت بالایی در تامین بهداشت و سلامتی جوامع هم بلحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماری ها برخوردارند و بوسیله اسلام نیز بسیار مورد تاکید و سفارش بوده و هستند.

دمنوش های لاغری چگونه به کاهش وزن کمک می کنند؟

  • دفع سریع که غذا را برای جذب شدن غیرقابل دسترس می کند.
  • سوزاندن چربی های موجود دربدن.
  • غیر قابل نفوذ ساختن چربی های دریافتی مانند : ( دم نوش زیره، زنجبیل، رازیانه و غیره )

دم نوش های چاق کننده چگونه به افزایش وزن کمک می کنند؟

  • شست و شوی معده و روده
  • افزایش قدرت جذب مواد مغذی
  • افزایش اشتها = افزایش وزن مانند : ( خارمریم، گل سپاسی، ریشه قاصدک و غیره )

نتیجه:

دمنوش­ها حاوی ترکیبات مفیدی هستند که بر اثر گذشت زمان با اکسیژن هوا وارد فعل و انعالات شده و مزیتشان کاسته می شود. دمنوش در محیط خشک ، خنک و در سایه دو تا سه ماه قابل نگهداری بوده و بیش از این زمان اگر چه طعم تغییر نمیکند و فاسد نمی شود، اما به مرور فواید آن کاسته می شود. پس دمنوش باید حداکثر ظرف یک تا دو ساعت میل شود تا اثر نوشیدنی کم نشود.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
( رای)
بیشتر ببینم  نکته های لازم در آشپزی قسمت سوم
برچسبها
مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید.

بهتر است دیدگاه شما در ارتباط با همین مطلب باشد.

0