دمپخت ماهی (لخ لخ) (غذا برای ۴ نفر)
دمپخت ماهی (لخ لخ) (غذا برای ۴ نفر)
مواد لازم:
ماهی حمور یا سرخو یا خنو یک کیلوگرم
شنبلیله ۱۲۵گرم
پیاز ۱۰۰ گرم
گشنیز ۱۲۵گرم
روغن نباتی ۲ قاشق غذا خوری
نمک نصف قاشق مرباخوری
فلفل یک قاشق چایخوری
ادویه یک قاشق مرباخوری
سیر ۱۵۰ گرم
برنج سفید ۲ لیوان
پودر لیموعمانی یک قاشق غذا خوری
شوید ۲۵۰ گرم
آب ۴ یا ۵ لیوان

دمپخت ماهی (لخ لخ)
طرز تهیه:
یک قاشق غذاخوری روغن ریخته و پیاز خرد شده را اضافه می کنیم تا سرخ شود
سیر کوبیده شده، ادویه و فلفل را به پیاز سرخ شده می افزاییم سپس، سبزی ماهی را اضافه و هم میزنیم تا نسوزد
ماهی پاک شده و نمک زده – که هر تکه های آن، به اندازه ی کف دست است- را داخل آن تفت داده و لیموعمانی روی آن می پاشیم
کمی نمک و ۵-۴ ليوان آب نیز به آن اضافه نموده و می گذاریم یک ساعت با آتش ملایم بپزد
وقتی ماهی پخت، برنج را اضافه می نماییم
باید مواظب باشیم به هنگام هم زدن برنج، ماهی خرد نشو
وقتی آب خشک شد، یک قاشق غذاخوری روغن روی برنج می دهیم و می گذاریم تا برنج روی آتش ملایم دم بکشد
پس از نیم ساعت، غذای شما آماده ی سرو خواهد بود.