۱۵ نکته لازم برای سلامتی بدن | غذای مورد علاقه
۱۵ نکته لازم برای سلامتی بدن
در این مقاله سعی میکنیم تا به مواردی اشاره کنیم که در زمان و نوع مصرف این مواد غذایی اشتباهات رایجی وجود دارد و اکثر افراد متوجه این اشتباهات نبوده و نسبت به آن ناآگاهند
- استفاده از مواد قندی و شیرینیجات باعث افزایش روند سرماخوردگی شده و سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند. خوردن غذای آبکی مانند سوپ در دوران سرماخوردگی، آب و مواد غذایی مورد نیاز بدن را تامین میکند.
- برای تامین انرژی کربوهیدارت را قبل از تمرین و برای بازسازی ذخایر گلیکوژن، کربوهیدارت را صبح و بعد از تمرین مصرف کنید.
- مصرف روزانه ۲۰ اونس نوشابه باعث ۴٫۶ سال پیری زودرس میشود.
- کرفس به دلیل داشتن ویتامین B و C، برای از بین بردن جوشها و لکهای پوستی بسیار مفید است.
- اگر مشکل خواب شبانه دارید یا از بیخوابی رنج میبرید، هرروز دو لیوان آب گیلاس بنوشید. اسید آمینه تریپتوفان موجود در آب گیلاس باعث آرام شدن بدن میشود.
- مصرف منظم غذاهای تند، احتمال خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد. ترکیب کپسایسین، رشد سلولهای سرطانی را کند کرده و در بسیاری موارد باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی میشود.
- اگر ورزشکار هستید، شیر شکلات کم چرب بخورید؛ زیرا دوبرابر سایر نوشیدنیها کربوهیدارت و پروتئین دارد که میتواند بعد از تمرین، ذخایر گلیکوژن را بازسازی کرده و ریکاوری بدن را سریعتر کند.
- در مصرف قهوه زیادهروی نکنید. مصرف بیش از اندازه قهوه موجب افزایش وزن و تجمع چربی به خصوص در ناحیه شکم میشود.
- برای جذب مواد غذایی که میخورید، ۳۰ تا ۴۰ بار جویدن هر لقمه ضروری است. جویدن سریع غذا، بدن شمارا از جذب مواد غذایی محروم میسازد.
- چای سبز یا سیاه، در تقویت مغز موثر است و باعث افزایش روند تولید سلولهای مغز میشود.
- خطر مرگ ناشی از کم تحرکی، دوبرابر بیشتر از چاقی است؛ بنابراین تحرک داشته باشید.
- مصرف غذای سنگین یا مواد غذایی و نوشیدنی حاوی کافئین باعث مختل شدن فرآیند سوخت و ساز، خواب و ساعت درونی بدن میشود.
- سماق باعث جلوگیری از جذب چربی غذا میشود.
- نارنگی به دلیل داشتن بتاکارون، مصرف آن قبل از خواب میتواند باعث آرامش اعصاب و خوابی آرام شود.
- در انتخاب تخم مرغ دقت کنید؛ اگر زرده تخم مرغ نارنجی باشد، به بهترین ماده غذایی دست یافتهاید اما اگر زرده آن کم رنگ است، به احتمال زیاد، مرغ مادر دچار سوئ تغذیه بیش از حد بوده است.
نتیجهگیری: در مصرف مواد غذایی، علاوه بر کیفیت، نوع و میزان مصرف نیز مهم بوده و باید بدانیم که هر ماده غذایی را چه ساعتی از شبانه روز، چگونه و همراه کدامین مواد غذایی دیگر مصرف کنیم.